У Харківській області з’явиться Агенція місцевої демократії

02.10.2024 15:26 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

На 20-му Конгресі регіонів Франції у Страсбурзі був підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо створення Агенції місцевої демократії Харківської області.

Сторонами-підписантами виступили Європейська асоціація місцевої демократії, французький регіон Гранд-Ест, Харківська обласна рада та місто Мерефа.

Меморандум про взаєморозуміння був офіційно підписаний під час спеціальної сесії за участю голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, президента ALDA Наташі Вучковіч, Мереф’янського міського голови Веніаміна Сітова та представників Європейського комітету регіонів і регіону Гранд-Ест.

– Тривають перемовини щодо відкриття осередків ALDA в регіонах України. Серед пріоритетів подальшої роботи – сприяння розвитку місцевої демократії, допомога внутрішньо переміщеним особам, сприяння оздоровленню військовослужбовців і їх сімей, підтримка молодіжних ініціатив та інше, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

ALDA – це глобальний альянс місцевих і регіональних органів влади та представників громадянського суспільства, які працюють разом над вирішенням проблем сталих, інклюзивних та стійких спільнот. За 25 років існування об’єднала 300 членів з 45 країн та реалізувала 500 проєктів.

Раніше «Слобідськийкрай» повідомляв, що харківська посадовиця обрана заступницею голови Палати регіонів.