У Верховній Раді розглядають підвищення ефективності цивільного захисту на Харківщині та в інших регіонах

29.07.2024 12:19 Влада
Зображення: Комітет держвлади, місцсамоврядування, регрозвитку та містобудування Зображення: Комітет держвлади, місцсамоврядування, регрозвитку та містобудування

Профільний парламентський комітет обговорив питання вдосконалення правової регуляції попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків.

Як повідомила президентка Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, як очільниця УАРОР вона взяла участь у засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Засідання провела голова парламентського комітету Олена Шкуляк. 

Народні депутати розглянули низку законопроєктів:

«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розміщення транспортних засобів на об’єктах благоустрою» (реєстр. № 8346);

«Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо врахування вимог безпеки дорожнього руху при плануванні та забудові територій» (реєстр. № 8354);

«Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, формування фонду захисних споруд цивільного захисту, створення класів та центрів безпеки» (реєстр. № 11345).

За словами Тетяни Єгорової-Луценко, Українська асоціація районних та обласних рад опрацювала та в основному підтримує представлені законодавчі ініціативи.

Проаналізувавши проєкти законів, УАРОР внесла свої пропозиції. Зокрема, повністю підтримуємо необхідність удосконалення законодавства, що діє у сфері цивільного захисту, а також підвищення ефективності реалізації державної політики з цього питання в мирний час та під час війни. Проте низка позицій, викладених у документі, потребують доопрацювання, зауважила президентка УАРОР.

Окрему увагу Тетяна Єгорова-Луценко звернула на те, що на засіданні комітет схвалив рішення створити робочу групу з питань координації та сприяння міжнародному територіальному співробітництву громад та регіонів.

Раніше «Слобідський край» писав, що Харківщина долучилася до обговорення самоврядування в Україні у воєнний та повоєнний часи.