Відбудову Харківської області обговорили учасники Конгресу в Польщі

18.10.2024 18:20 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

Делегація від Харківської області взяла участь у Конгресі COMMON FUTURE.

Про те, що у польській Познані пройшов Конгрес відбудови України COMMON FUTURE (Спільне майбутнє) за участю делегації від Харківської області, «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської обласної ради. 

У роботі конгресу від Харківської обласної ради взяв участь заступник керуючого справами, начальник управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради Максим Колінько та представники 18 територіальних громад Харківщини.

Лише впродовж першого дня у порядку денному Конгресу було передбачено десять панельних дискусій, де був розглянутий широкий спектр питань.

У ході однієї з таких дискусій «Відбудова Харківської області – потреби, плани, проєкти місцевої влади» представники Ізюмської, Валківської, Чкаловської, Лозівської, Богодухівської та Первомайської громад Харківщини з перших рук надали міжнародним колегам інформацію про масштаби та ступінь руйнувань, яких зазнав регіон унаслідок повномасштабної військової російської агресії. А також розповіли про плани щодо відновлення в громадах.

Раніше «Слобідський край» повідомляв, що на дебатах «20 років після розширення ЄС у 2004 році», обговорювалися особливості проведення євроінтеграційних реформ в Україні в умовах повномасштабної війни.