Влада європейських регіонів допоможе у відбудові Харківської області та інших регіонів України

18.09.2024 11:50 Влада
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

Національні самоврядні асоціації України долучилися до впровадження Плану дій Ради Європи для України на 2023–2026 роки «Стійкість, відновлення та відбудова України».

Про це повідомила голова Харківської обласної ради, президентка Української асоціації районних та обласних рад Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона зазначила, що між УАРОР і Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи укладено Меморандум про взаєморозуміння. Документ був підписаний у Страсбурзі за участю Президента Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Марка Коолса, Постійного представника України при Раді Європи Бориса Тарасюка та представників асоціацій місцевого самоврядування.

– Ми з Генеральним секретарем Конгресу Матьє Морі підписали Меморандум про взаєморозуміння. Таким чином, Українська асоціація районних та обласних рад стала партнером у впровадженні діяльності Конгресу в Україні в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2023–2026 роки «Стійкість, відновлення та відбудова України», – заявила Тетяна ЄгороваЛу­ценко.

Президентка УАРОР переконана, що підписання Меморандуму сприятиме поглибленню спільної діяльності органів місцевого самоврядування України та Ради Європи, підвищить стійкість територіальних громад перед викликами часу. Це особливо важливо зараз, коли держава змушена протистояти повномасштабній російській агресії.

– Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи сприятиме розбудові стійких органів місцевого самоврядування, які краще реагують на потреби та очікування громадян, тим самим підвищуючи їх довіру до державних інституцій. Також це забезпечить підтримку України в процесі її вступу до Європейського Союзу та реалізації відповідних реформ, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона зауважила, що УАРОР інтегруватиме європейські стандарти місцевої демократії та прав людини у стратегії на місцевому рівні. Також долучатимемося до виконання діяльності Конгресу, відстежуючи та надаючи консультаційну підтримку щодо розвитку місцевої демократії та реформ, а також сприяючи обміну досвідомі знаннями.

Раніше «Слобідський край» розповідав, які ключові питання визначили експерти для поточного етапу процесу децентралізації у Харківській області.