З Харківщини на Волинь евакуювали 50 дітей з родинами (фото)

29.05.2024 09:52 Влада
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Родини розмістять у санаторному закладі Волинської області, їм забезпечать соціальний супровід, надаватимуть необхідну соціальну, психологічну й матеріальну підтримку.

Серед евакуйованих – 50 дітей у складі 17 родин. Організований виїзд сімей відбувся завдяки співпраці Харківської та Волинської ОВА за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

– Це сім’ї опікунів, піклувальників, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та родин патронатних вихователів, які виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, – пояснює начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Родини будуть розміщені в санаторному закладі Волинської області, де їм забезпечать соціальний супровід та надаватимуть необхідну підтримку, в тому числі психологічну й матеріальну.

Рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, разом з їх законними представниками з окремих населених пунктів Богодухівського, Ізюмського, Куп’янського та Чугуївського районів ухвалили під час засідання Ради оборони області. Ці населені пункти розташовані близько до лінії розмежування або в прикордонній зоні з рф.

– Загальна кількість дітей пільгової категорії становить 123 дитини з 77 родин. Робота із сім’ями, які виїхали з населених пунктів, розташованих близько до лінії розмежування або в прикордонній зоні з рф, і залишаються у Харкові й Харківській області, з метою їх евакуації до безпечних регіонів України, триває, – додав очільник ХОВА.

Олег Синєгубов

Загалом станом на 29 травня з Чугуївського, Харківського та Богодухівського районів евакуювали 11 тисяч 253 людини.

Нагадаємо, що люди, які евакуюються з небезпечних населених пунктів, отримують всю необхідну підтримку. Гуманітарні організації надають невідкладні медичні послуги та розподіляють ліки за потребами. Волонтери активізували роздачу одягу, матраців, постільної білизни, побутових речей. Надають юридичні та психологічні консультації.

Крім цього, всім евакуйованим за потреби надається безкоштовне тимчасове житло у підготовлених гуртожитках закладів освіти. Також евакуйованим виплачують грошову допомогу в розмірі 10 800 гривень.

Евакуація здійснюється безплатно. Для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію Харківської ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0800 339-291.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Раныше ми писали про те, що отримують люди, які евакуювалися.