Жителі області зможуть отримати збільшені компенсації за пошкоджене або зруйноване майно

18.09.2023 17:36 Влада
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край

З 15 вересня власники пошкоджених або зруйнованих унаслідок російської агресії квартир зможуть отримати до 300 тисяч гривень, за індивідуальні житлові будинки – до 500 тисяч гривень. 

Як повідомляє медіа «Слобідський край», під керівництвом голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко пройшов навчальний семінар-практикум Асоціації органів місцевого самоврядування. В його роботі взяли участь перший віцепрезидент, виконавчий директор Асоціації Микола Тітов, юристи, податківці, а також 113 представників громад.

На порядку денному були питання про надання компенсації за майно, яке було знищене в громадах області внаслідок повномасштабного вторгнення. Також учасники семінару розглянули зміни у законодавстві, зокрема щодо надходження податків до місцевих бюджетів.

– Як президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області знаю, наскільки не просто зараз керівникам на місцях, особливо на деокупованих територіях. Дуже важливо, що і Асоціація, і Харківська обласна рада, і обласна військова адміністрація працюють як одна команда – на відновлення та розвиток регіону, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Понад 1 200 заяв про знищене майно подали жителі Харківщини

Наразі в області активно працюють над другим етапом реалізації державної програми «єВідновлення». Жителі Харківщини вже подали понад 1270 заявок про знищене житло. Серед лідерів – жителі Харкова та Ізюма, Дергачівської та Циркунівської громад. За словами Тетяни Єгорової-Луценко, також було проведено низку заходів щодо особливостей організації роботи комісій, які розглядають заяви про надання компенсацій.

Тим часом в Україні збільшили розмір компенсації за пошкоджене житло. Тож з 15 вересня компенсації за квартири становитимуть до 300 тисяч гривень, за індивідуальні житлові будинки – до 500 тисяч гривень. 

Нагадаємо, що у Харківській області до початку нового опалювального сезону підготують резервні джерела енергопостачання та запаси альтернативних видів палива на випадок відключень від централізованого газопостачання, теплопостачання тощо.

Також нагадаємо, що Харківській області передадуть енергетичне обладнання до зими. 

Раніше ми писали, що у Харківській області сума компенсацій за програмою єВідновлення сягнула понад 229 мільйонів гривень. 1377 заявників уже отримали грошову допомогу для дрібного ремонту житла.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.