Осінні десерти з яблуками: смачні рецепти
PromoОсінь – це час, коли яблука досягають піку свого смаку, тож саме зараз саме час приготувати смачні десерти, що порадують вас і ваших близьких. Пропонуємо кілька простих та смачних рецептів, які підкорять ваше серце.
Яблучний крамбл
Інгредієнти:
- 5 середніх яблук
- 150 г цукру
- 200 г вівсяних пластівців
- 100 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 1 ч. л. кориці
Приготування:
- Розігрійте духовку до 190°C.
- Яблука очистіть та наріжте кубиками.
- У великій мисці змішайте яблука з половиною цукру й корицею. Викладіть їх у форму для випічки.
- В окремій мисці змішайте вівсяні пластівці, борошно, залишок цукру та розтоплене масло. Перемішайте до отримання крихкої консистенції.
- Рівномірно розподіліть крихту поверх яблук.
- Випікайте 30-35 хвилин до золотистого кольору.
Подавайте гарячим, додавши вершки або морозиво, щоб зробити крамбл ще смачнішим! Радимо купити морозиво з ванільним смаком, наприклад, пломбір від ТМ «Ласунка» буде чудовим доповненням до цього десерту.
Яблучні кекси з горіхами
Інгредієнти:
- 2 середніх яблука
- 200 г цукру
- 250 г борошна
- 100 г олії
- 100 г волоських горіхів
- 2 яйця
- 1 ч. л. розпушувача
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C. Формочки для кексів змастіть маслом або викладіть паперовими формами.
- Яблука очистіть та наріжте дрібними шматочками. У великій мисці змішайте цукор, яйця та олію.
- Додайте борошно та розпушувач, добре перемішайте, потім введіть яблука й подрібнені горіхи.
- Заповніть формочки тістом на 2/3 об’єму.
- Випікайте 20-25 хвилин, поки кекси не піднімуться та не стануть золотистими.
- Подавайте з кавою або чаєм, насолоджуючись ніжним смаком осені!
Ці рецепти – чудовий спосіб насолодитися осінніми яблуками. Спробуйте їх приготувати та поділіться своїми враженнями!
Оперативні новини читайте в нашому Telegram
Підписуйтесь на Google News, щоб бути у курсі останніх новин.