Осінні десерти з яблуками: смачні рецепти

Promo

Осінь – це час, коли яблука досягають піку свого смаку, тож саме зараз саме час приготувати смачні десерти, що порадують вас і ваших близьких. Пропонуємо кілька простих та смачних рецептів, які підкорять ваше серце.

Яблучний крамбл

Інгредієнти:

  • 5 середніх яблук
  • 150 г цукру
  • 200 г вівсяних пластівців
  • 100 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ч. л. кориці

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 190°C.
  2. Яблука очистіть та наріжте кубиками.
  3. У великій мисці змішайте яблука з половиною цукру й корицею. Викладіть їх у форму для випічки.
  4. В окремій мисці змішайте вівсяні пластівці, борошно, залишок цукру та розтоплене масло. Перемішайте до отримання крихкої консистенції.
  5. Рівномірно розподіліть крихту поверх яблук.
  6. Випікайте 30-35 хвилин до золотистого кольору.

Подавайте гарячим, додавши вершки або морозиво, щоб зробити крамбл ще смачнішим! Радимо купити морозиво з ванільним смаком, наприклад, пломбір від ТМ «Ласунка» буде чудовим доповненням до цього десерту.

Яблучний крамбл

Яблучні кекси з горіхами

Інгредієнти:

  • 2 середніх яблука
  • 200 г цукру
  • 250 г борошна
  • 100 г олії
  • 100 г волоських горіхів
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. розпушувача

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180°C. Формочки для кексів змастіть маслом або викладіть паперовими формами.
  • Яблука очистіть та наріжте дрібними шматочками. У великій мисці змішайте цукор, яйця та олію.
  • Додайте борошно та розпушувач, добре перемішайте, потім введіть яблука й подрібнені горіхи.
  • Заповніть формочки тістом на 2/3 об’єму.
  • Випікайте 20-25 хвилин, поки кекси не піднімуться та не стануть золотистими.
  • Подавайте з кавою або чаєм, насолоджуючись ніжним смаком осені!

Ці рецепти – чудовий спосіб насолодитися осінніми яблуками. Спробуйте їх приготувати та поділіться своїми враженнями!