Поради та трюки для випічки в металевих формах

Promo

Для приготування випічки не обійтися без корисних кухонних пристосувань. Найпоширенішими є форми та кондитерські кільця. Вони представлені в широкому асортименті та виготовляються з різних матеріалів, але найчастіше це харчова нержавіюча сталь.

В інтернет-магазині товарів для кондитерів "ZaPodarkom" можна придбати не тільки форми та кільця, а й килимок для тіста та інші комплектуючі за доступною вартістю з гарантією якості від перевірених виробників.

Порада 1: Правильно підготуйте металеві каструлі

Металеві форми для випічки відносяться до різновиду каструль, що застосовуються кондитерами для створення різних кондитерських шедеврів. 

Слід ознайомитися з корисними порадами від фахівців: 

1. Вибір правильного типу металевої каструлі. Це можуть бути цільні та роз'ємні форми зі сталі. Вони характеризуються надійністю, стійкістю до перепадів температур, міцністю та довговічністю. 

2. Ефективне змащування та посипання борошном металевих форм. Надати випічці блиску дозволяє змащування яйцем або підсолодженою водою. Під час випікання пирога з фруктами вони можуть виділяти сік, що робить тісто мокрим. Уникнути цього допоможе присипка тіста борошном або хлібною крихтою.

3. Застеліть металеві форми пергаментним папером. Виключити пригорання випічки допоможе застосування пергаментного паперу. Він також допоможе уникнути прилипання випічки до дека. 

4. Поради щодо підтримки стану металевих каструль. Для догляду слід використовувати відповідні неабразивні мийні засоби, щоб не подряпати поверхню форми. 

Під час вибору металевої форми для випікання варто звертати увагу на такі параметри - розміри, діаметр, висота бортиків, конфігурація, призначення тощо. 

За формою вони бувають круглими, квадратними та нестандартними, наприклад, у вигляді серця. Особливим попитом користуються форми з антипригарним покриттям. 

Порада 2: досягнення незмінних результатів випічки

Для досягнення відмінного результату слід дотримуватися таких рекомендацій:

  • рівномірний розподіл тепла в металевих каструлях;
  • регулювання часу та температури для різних металевих каструль;
  • зменшення ризику надмірного потемніння;
  • перевірка готовності за допомогою відповідних інструментів.

Завдяки герметичній конструкції форми унеможливлюється розтікання тіста, що гарантує якісний результат та акуратний зовнішній вигляд готової випічки. 

Залежно від типу та товщини матеріалу необхідно регулювати температуру та час випікання в духовці. 

Для перевірки готовності випічки використовують спеціальні кондитерські термометри. Вони представлені широким модельним рядом, бувають голчастими, спиртовими, пірометрами.  

Порада 3: усунення поширених проблем із випічкою

Для того щоб уникнути поширених проблем із випічкою, слід дотримуватися простих рекомендацій:

  • уникати мокрого дна в пирогах і кішах;
  • боротьба з нерівномірним підйомом пирогів;
  • усунення металевого присмаку або зміни кольору.

Якщо тісто не піднімається, то цьому є дві причини - холодне повітря на кухні або додавання непідігрітого молока в дріжджі.

Запорукою якісного результату є застосування свіжих продуктів та інгредієнтів, функціонального посуду, сучасних приладів та корисних пристосувань. Купувати товари для випічки слід у перевіреному онлайн-магазині, де представлена сертифікована продукція для кухні та є офіційна гарантія.