Скільки будинків в Ізюмі планують підключити до опалення

20.09.2024 12:50 Ізюм
Фото: Ізюмська МВА Фото: Ізюмська МВА

У Ізюмській громаді відновлюють котельні, які вийшли з ладу під час окупації та активних бойових дій, ремонтують системи підведення води, встановлюють вибиті вікна.

Про це медіа «Слобідський край» розповіла начальник управління житлово-комунального господарства Ізюмської міської ради Максуда Руденко.

За її словами, після деокупації з’ясувалося, що в громаді з 22 котелень, що надавали централізоване теплопостачання  до помешкань, більш-менш вцілілих залишилося лише шість.

- До початку повномасштабного вторгнення у нас було 247 багатоквартирних будинків. У 198 подавалося централізоване теплопостачання. У 2022 році вдалося запустити 89 багатоповерхових будинків зі 198. Минулого року вдалося придбати 10 котелень, які працюють на пелетах, та поставити їх. Доремонтували ці шість, ще п’ять відремонтували. Таким чином працювало вже 11 котелень – стаціонарних, що працюють на газу, та 10 пелетних котелень. Тому ми запустили під опалення вже 119 будинків, - говорить Максуда Руденко.

Керівниця управління зазначила, що у планах під’єднати до теплопостачання ще дев’ять будинків завдяки тому, що буде встановлена ще одна котельня.

Також завдяки партнерській допомозі оновлюються системи підведення води до багатоповерхівок. За підрахунками міської влади за допомоги міжнародних партнерів вже встановлено 10 тисяч вікон у приватному секторі та багатоквартирних будинках, а також у навчальних закладах.

- У нас ще є 16 будинків з індивідуальним опаленням. Невеликі багатоквартирні помешкання, переважно із газовим опаленням у квартирах. Вони також більш-менш відновлені. Тому, в цілому плануємо запустити всього 135 багатоквартирних будинків, - каже у підсумку Максуда Руденко.

За словами керівниці управління водоканал та теплові мережі громади забезпечені генераторами достатньо для того, щоб система не розмерзалася при від’ємній температурі, а працювала принаймні періодично.

Раніше «Слобідський край» повідомляв, як у Харківській області забезпечать роботу інфраструктури під час блекаутів.