Лозівська громада представила Україну на міжнародному фестивалі їжі та вина в Італії
Лозівська громада взяла участь у 33-му міжнародному фестивалі їжі та вина Típicita, що відбувся у місті Фермо (Італія). Українські представники презентували традиційну кухню та культурні надбання рідного краю.
Як передає медіа «Слобідський край», про це йдеться у відео італійського телеканалу Redazione VeraTV.
Українська кухня на світовій арені
Головною стравою, яку презентували українці, стали вареники з картоплею та цибулею, приготовані спеціально для фестивалю італійським шеф-кухарем.
Крім гастрономічної презентації, лозівчани розповіли про культуру та традиції українців, підкресливши важливість збереження національної ідентичності. Захід став можливістю для зустрічі з українцями, які нині перебувають в Італії.
Українські вареники підкорили Італію – Лозівська громада на фестивалі Típicita / Фото: Лозівська громада
Підтримка від Італії та важливе міжнародне партнерство
Мер Лозової Сергій Зеленський подякував меру Фермо Паоло Кальчінаро за підтримку, зазначивши, що їхня дружба триває вже два роки.
«Україна – миролюбна країна, але вже 11 років триває війна, а останні три роки – повномасштабне вторгнення. Росіяни знищують наші міста, нашу культуру, але я впевнений, що завдяки міжнародній підтримці ми досягнемо миру», — наголосив Сергій Зеленський.
Другий рік на світовій гастрономічній сцені
Це вже не перша участь лозівчан у міжнародному фестивалі гастрономії. Торік вони представляли український борщ, який також отримав високу оцінку гостей заходу.
Раніше ми повідомляли, що на Харківщині підбили підсумки та оголосили переможців ІІ Обласного дистанційного конкурсу традиційних страв, випічки та напоїв «Смачного!». Конкурс проводився у кількох номінаціях: перша страва, друга страва, випічка, обрядова випічка, а також традиційні практики збереження продуктів (квашення, соління, гнічення тощо).