АТО на Донбасі: у МОЗ підрахували загиблих, армія атакувала бойовиків. Є жертви

http://ipress.ua/ http://ipress.ua/
На територіях на сході України, які захопили під свій контроль бойовики, серед цивільного населення загинули 478 осіб, 1392 - поранені. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

Триває наступальна операція сил АТО у Донецькій області. Тим часом бойовики проводять мінування доріг, по яких сили АТО здійснюють переміщення особового складу і техніки, а також здійснюють забезпечення підрозділів. 

Минулої ночі, з 9 на 10 липня, в засідку потрапила колона сил АТО. В результаті нападу один військовослужбовець загинув, троє поранені.

Читайте також: ПОНАД 20 ТИСЯЧ МЕШКАНЦІВ ДОНБАСУ ПЕРЕСЕЛИЛИСЯ НА ХАРКІВЩИНУ
                      АТО НА ДОНБАСІ. ОГЛЯД ПОДІЙ 9 ЛИПНЯ
                      ЯКУ РОБОТУ ПРОПОНУЮТЬ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ З ДОНБАСУ НА ХАРКІВЩИНІ
                     У ЛУГАНСЬКУ ТА ДОНЕЦЬКУ ОБСТРІЛ, БАНКИ ЗАКРИВАЮТЬСЯ. КАРТА ПРОВЕДЕННЯ АТО

Уранці 10 липня підрозділи Збройних Сил України спільно з бійцями добровольчих батальйонів "Дніпро-2" і "Донбас" сьогодні почали наступ в районі села Карлівка, яке знаходиться за 30 км від Донецька. Також уранці 10 липня українські десантники, що знаходяться в луганському аеропорту, вивели з ладу "Град".

Шість російських вертольотів перетнули повітряний кордон України і зайшли на відстань до чотирьох кілометрів. За інформацією СНБО, бойовики намагаються створити "вікно" для відступу до Росії на кордоні з Україною.

Станом на 13:31 10 липня бойовики покинули Сіверськ під натиском сил АТО.
В результаті бою біля села Карлівка Донецької області знищено два танки терористів. Загинув один боєць Збройних Сил України, ще один отримав легке поранення.

Ввечері 10 липня у районі прикордонного пункту пропуску Довжанський Луганської області на фугасі підірвалася бойова машина піхоти БМП-2 сил АТО, в результаті загинули 4 військовослужбовці.

Авіація сил АТО завдала ряд успішних ударів по базах і військовій техніці бойовиків ДНР і ЛНР. Знищено значну кількість військової техніки і бойовиків.
2:00. У РНБО визнали, що Україна не повністю контролює українсько-російський кордон на Донбасі.

За ніч з 10 на 11 липня бойовики здійснили ряд нападів на позиції сил АТО, поранені семеро військовослужбовців.

Автор: Администратор сайта