Хроніка АТО за 18 серпня. Зруйнована шахта Ахметова, обстріл мирної колони "Градами" (КАРТА, ВІДЕО)

Міста Донецьк і Луганськ знаходяться на порозі не тільки гуманітарної, а й екологічної катастрофи, яка штучно створюється терористами.

Ніч з 17 на 18 серпня пройшла в Донецьку відносно спокійно. Ранок почався із залпів з важких гармат, які, за повідомленнями городян, були чутні практично у всіх районах. У місті склалася вкрай складна ситуація з водопостачанням. Станом на 12:30 обстановка в Донецьку зберігається напруженою.

Сьогодні, 18 серпня, озброєні зіткнення в Луганську тривають, місцеві жителі повідомляють про стрілянину й бої. 16-й день Луганськ знаходиться у вкрай критичній ситуації: в місті, як і раніше, немає енергопостачання, води, мобільного та стаціонарного зв'язку. 

Читайте також: Хроніка АТО за 16-17 серпня. Нові постачання зброї з Росії, українські переговорники опинилися у полоні

Сьогодні о 9:40 ранку терористи неподалік Луганська на трасі між Хрящуватим і Новосвітлівкою з установок "Град" і мінометів обстріляли колону мирних жителів. РНБО повідомляє про великі втрати серед цивільного населення.

Бойовики заявляють, що отримали ввечері 17 серпня гуманітарну допомогу з Росії. Проте українські прикордонники заявили, що в неділю припинили спробу завезти частину вантажу так званої гуманітарної допомоги з Росії на територію України.

Сьогодні вночі обстріляні позиції сил АТО в районі населеного пункту Новокатеринівка (Донецька область). Обстріл відбувався, ймовірно, з установок 9П 140 "Ураган". 

Сили антитерористичної операції звільнили від терористів населений пункт Чорнухине (Луганська область). Сили АТО блокують Горлівку і Алчевськ, ідуть бої за Луганськ. 

У Донецькій області від артобстрілу знищена шахта "Комсомолець Донбасу", яка належить компанії ДТЕК Ріната Ахметова.

Угруповання Збройних сил РФ недалеко від кордону України збільшилося на одну батальйонну тактичну групу з Єкатеринбурга. Біля міста Гуково Ростовської області РФ біля держкордону з Україною виявлено 30 реактивних систем залпового вогню "Град". Також Росія розгорнула на своїй території біля кордону з Україною велику кількість зенітних ракетних комплексів "Оса" і "Бук", а також реактивних систем залпового вогню "Град", що ускладнює застосування української авіації в прикордонних районах. 

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули дев'ять українських військовослужбовців, 22 отримали поранення.

14:01. В районі Сніжного воюють кавказці з російською технікою (відео).

Автор: Администратор сайта