Напад на військових в Ізюмі. Подробиці

http://www.unian.net http://www.unian.net
Губернатор Харківщини Ігор Балута прокоментував подробиці нападу терористів в ніч з 18 на 19 травня на військових під Ізюмом.

Як розповів під час прес-конференції Ігор Балута, українські силовики, які знаходяться на блокпостах та в місцях базування АТО мають не достатнє хороше технічне оснащення, зокрема не вистачає приборів нічного бачення, тепловізорів, що ускладнює контроль вночі. І тому уже вдруге терористичні групи зуміли напасти на військових під Ізюмом.

- Вночі вони під’їжджають на транспорті до кордону з нашою областю, потім пішки проходять кілометрів п’ять-шість і обстрілюють наші блокпости та місця базування підрозділів, які беруть участь в АТО, - сказав Ігор Балута.

Читайте також: Напад на базу АТО під Харковом. Під час бою загинув цивільний
                       Військові назви селищ на Харківщині. Звідки вони походять
                       
Так, за словами губернатора, уздовж всього кордону Харківської з Донецькою та Луганською областями знаходиться 36 блокпостів, які укріплені залізобетонними конструкціями і на яких спільно чергують працівники органів МВС, СБУ та Міністерства оборони. Але силовиків для їхнього контролю не вистачає.

- В цілому кордон контролюється, але ми не можемо говорити про те, що він перекритий повністю, тому що він має дуже велику протяжність. Але в основних точках, де можна перетнути кордон на легковому транспорті, дороги перекриті, - зазначив Ігор Балута.

Зараз, за словами губернатора, йде робота над тим, щоб окремий територіальний батальйон, який служить у Луганській області, передислокувався до Харківської, через те, що в регіоні необхідні додаткові сили по веденню служби на 12 об’єктах.

- Це дало б нам можливість перекинути працівників МВС на інших більш важливих проектах і на загальному патрулюванні, яке ми були вимушені скоротити, - сказав Ігор Балута.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта