Переплюнили Каразіна. Конкурс на місце волонтера у Сочі б'є всі рекорди

27.12.2013 10:00 Спорт
http://rss.vipadvert.net/ http://rss.vipadvert.net/
Свої кандидатури на місце волонтера на ХХІІ зимові Олімпійські ігри у Сочі висунули понад 200 тис.чоловік зі всього світу.

Щоб стати волонтером, треба успішно пройти ряд тестів, співбесід, а також спецпідготовку. Конкурс був колосальним — понад вісім чоловік на місце. Серед основних вимог, які ставилися до кандидатів - повноліття на момент реєстрації і такі особисті якості, як комунікабельність, відкритість, вміння працювати в команді, швидка реакція в надзвичайних ситуаціях. Крім того, великим плюсом було знання іноземної мови та досвід волонтерської роботи.

Як розповіла волонтер у резерві, студентка 3-го курсу ХГУ “НУА” Анна Шарай, першим етапом конкурсу було заповнення анкети-учасника, де пропонувалося відповісти на ряд питань, відповіді на які давали первинне уявлення про кандидата. Далі для тих, хто на думку комісії, відповідав вимогам, проводили по черзі кілька співбесід.

- Питання задавали найнесподіваніші. Вони стосувалися психологічних підходів до вирішення стресових ситуацій, навичок і вмінь, які дуже важливо проілюструвати прикладами з життя. Потім було інтерв'ю безпосередньо з координатором напрямку, до якого ви хочете приєднатися, - розповіла Анна Шарай.

Якщо Міжнародний олімпійський комітет влаштовують результати кандидата, то далі слідує навчання. Зокрема, волонтери мають добре знати історію всіх Олімпійських та Параолімпійських ігор, розбиратися у різних видах спорту. Для тих людей, які будуть працювати перекладачами, організовують курси поглибленої іноземної мови.

Про умови, на яких волонетри будуть працювати на Олімпіаді у Сочі, читайте тут.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор:
Администратор сайта