Аеропорт скасовує рейси. Повітряний простір над Донбасом та частиною Харківщини закрито

18.07.2014 11:11 Суспільство
http://www.novostimira.com.ua/ http://www.novostimira.com.ua/
Державна авіаційна служба відучора, після підтвердження інформації про падіння Боїнга-777 на Донеччині, повністю закрила для польотів повітряний простір над Донецькою, Луганською областями та частиною Харківської області.

Для розслідування падіння Боїнга-777 в Уряді створено спеціальну комісію. Крім того, готовність у сприянні встановити причини падіння повітряного судна «Мalaysia Airline» на території України висловили міжнародні організації з безпеки аеронавігації. Також до розслідування будуть запрошені представники авіаційної влади країни, громадяни яких перебували на борту літака.

З метою безпеки багато авіакомпаній скасовують рейси з Харкова, пояснили в довідковій службі Харківського аеропорту. Так, скасовані рейси до Москви, Відня, Стамбула. 

Читайте також: Boeing-777 збито над Донбасом. Загинуло 298 пасажирів (ФОТО, ВІДЕО)
                       Тіла загиблих пасажирів Boeing 777 шукають 170 чоловік. Упізнання відбудеться у Харкові

Водночас рейс на Київ, а також чартерні рейси до Хургади (Єгипет) і Бургас (Болгарія) відправлені за графіком, повідомили в довідковій службі.

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" також скасовано ряд рейсів з і до Росії, Франції, ОАЕ, Казахстану та інших країн.

Як видно з онлайн-табло на офіційній сторінці аеропорту, було скасовано два нічних рейси на відліт до Дубая та Москви. Також уранці не піднялися в небо два літаки, що мали курсувати до Парижа, і один лайнер у напрямку до Ашхабада.

Окрім того, скасовано два рейси до Санкт-Петербурга, час вильоту яких зазначений об 11:05, та один рейс до Москви, що мав вилетіти об 11:30. Також сьогодні о 12:40 не відправляться два літаки до Кишинева.

Для розслідування падіння «Боїнга-777» Уряд України створив спеціальну комісію. До розслідування причин катастрофи приєднаються міжнародні організації, представники Малайзії та Нідерландів.