Губернатор Ігор Балута зібрався під вінець

29.08.2014 13:34 Влада
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута дав ексклюзивне інтерв’ю газеті «СК». Ми запитали губернатора про хід АТО, соціально-економічний розвиток області.

Згадав голова ХОДА і найбільш яскраві сторінки свого життя...

Кор.: Ігоре Мироновичу, це ваше перше інтерв’ю для «СК», тому хотілося б трохи більше познайомити читачів з губернатором у форматі «без краватки». Розкажіть про свою сім’ю, хобі, професійний шлях і повороти долі.

- Я народився у родині службовців. Моя мама економіст, а батько все життя працював у меблевій промисловості. І практично завжди батьки трудилися разом.
Я закінчив у Харкові середню школу № 50 і художню ім. І. Рєпіна. Також відвідував заняття у музичній школі по класу гітари. У дитинстві ким тільки я не мріяв стати! Міркував про кар’єру і історика, і мікробіолога, однак в в результаті зупинив свій вибір на Харківському медичному інституті. За конкурсом пройшов на педіатричний факультет і з успіхом його закінчив.

Читайте також: БАЛУТА ПРО ГУБЕРНАТОРСТВО БОГОСЛОВСЬКОЇ: У ДИТИНСТВІ Я МРІЯВ БУТИ КОСМОНАВТОМ
                      ХАРКІВСЬКІ ВОЛОНТЕРИ ОФІЦІЙНО КОНСУЛЬТУВАТИМУТЬ ІГОРЯ БАЛУТУ
                      ЯК КОНФЛІКТ З РОСІЄЮ ПОЗНАЧИВСЯ НА ХАРКІВСЬКОМУ БІЗНЕСІ. КОМЕНТАР БАЛУТИ

Був період, коли я захоплювався судовою медициною, але це швидко пройшло. Практична робота показала, що працювати з дітьми мені найбільш комфортно. Після закінчення інституту я обрав спеціалізацію дитячі інфекційні хвороби. Інтернатуру проходив у 8-й дитячій – тоді ще інфекційній – лікарні. Саме в її стінах я познайомився зі знаменитим сьогодні лікарем-педіатром Євгеном Комаровським. До речі, моя інтернатура була набагато складнішою і цікавішою, ніж те, що показують у серіалі «Інтерни». А Комаровський тоді був для нас кимось на зразок персонажа доктора Бикова.

Кор.: Як же так сталося, що ви проміняли педіатрію на політику?

- Моя перша дружина стоматолог. Це накладало певний фінансовий відбиток на родину. Дружина заробляла набагато більше, що певним чином відбилося на наших взаєминах, і я зрозумів, що треба починати якийсь власний бізнес.

Тоді мені просто пощастило. У мене були хороші ділові партнери, і справи пішли вгору. Хоча на той момент ризики прогоріти були величезними. Заради бізнесу я спочатку перевівся на неповний робочий день, а потім зовсім пішов з медицини. Сказати, що не шкодую про цей вчинок, не можу. Мені досі прикро, коли я зустрічаюся зі своїми колегами-лікарями. А от до держслужби мене підштовхнув саме досвід підприємця.

У бізнесі 90-х років були жорстокі закони, але рекет, який здійснювала тоді держава, не йшов ні в які порівняння. Я сам з цим зіткнувся, тому захотілося щось змінити у цьому житті. Заради цього я й почав займатися політикою, дедалі більше й більше.

Кор.: А що з досвідом держслужби?

- Свого часу я проходив стажування як заступник голови Волинської облдержадміністрації, але мріяв знов жити у рідному Харкові. Тут я почав працювати начальником управління праці і соціального захисту у Харківській облдержадміністрації. Гадаю, що мені тоді багато чого вдалося зробити корисного. З 2010 року я депутат обласної ради.

Кор.: А який у вас зараз сімейний стан?

- Невдовзі я збираюся обвінчатися, але вже ближче до зими, після Покрови.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" № 101 від 23.08.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта