На харківський мітинг намагалися потрапити 80 молодиків з Росії

06.03.2014 06:41 Влада
Харківська облдержадміністрація була готова до провокаційного мітингу проросійських активістів та посилила охорону прикордонної зони.

Про це під час прес-конференції заявив губернатор Харківської області Ігор Балута.

- Ми уже знаємо, за якою схемою діяли в інших областях України (Донецьк, Одеса), тому й уживали певних заходів. А саме наші прикордонники не дали перетнути кордон близько 80 молодим особам з Російської Федерації, - сказав Ігор Балута. - Видно, що вони спеціально підготовлені, і відповісти на запитання, з якою метою їдуть до України, так і не змогли. Нам такі «туристи» зараз не потрібні, – пояснив губернатор.

Нагадаємо, вчора на площі Свободи у Харкові відбувся проросійський мітинг. З 16 години напроти Будинку рад почали збиратися люди з георгіївськими стрічками. Спочатку їх було півтисячі, згодом людей стало понад 1000 осіб. Тим часом ще вдень на площу в автобусах почали підтягуватися правоохоронці у повному обмундируванні.

Губернатор Ігор Балута запросив мітингувальників на переговори. До губернатора зголосилися йти представники суспільного фронту "Честь і гідність", руху "За правду", партії "Русский блок" та журналісти.

Мітингувальники висунули ряд вимог до нинішньої влади. Ігор Балута запропонував оформити їх юридично правильно.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта