Порошенка та Яценюка просять не ліквідовувати обласні ТРК

17.12.2014 09:57 Влада
otb.com.ua otb.com.ua
Члени Правління Української асоціації районних та обласних рад ухвалили рішення звернутися до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо недоцільності повної ліквідації обласних державних телерадіокомпаній.

У Зверненні, зокрема, йдеться про те, що передбачене законом створення такої структури, як Національна суспільна телерадіокомпанія України та форма господарювання, затверджена відповідною постановою Кабінету Міністрів України, суперечать сутності децентралізації – одного з ключових аспектів реформ, необхідних для модернізації України як європейської держави.

Читайте також: АНАЛОГОВИЙ СИГНАЛ У ХАРКОВІ ВИМКНУТЬ З 15 ЧЕРВНЯ 2015 РОКУ
                     ХАРКІВСЬКА ОДТРК ПРИПИНЯЄ МОВЛЕННЯ В ОДНОМУ З РАЙЦЕНТРІВ
                     КАСТИНГ У ХАРКОВІ. МОЛОДІЖНИЙ ТЕАТР ШУКАЄ АКТОРІВ СЕРЕД ПРОСТИХ ЛЮДЕЙ

«Після реалізації низки положень Закону сформується жорстка вертикаль у державній інформаційній політиці, яка матиме мало спільного із задекларованою Законом метою - задоволення інформаційних потреб суспільства, залучення громадян до обговорення та вирішення найважливіших соціально-політичних питань, сприяння формуванню громадянського суспільства.

Обласні та районні ради наполягають на необхідності формування якісно нового рівня діяльності ЗМІ: «Регіональні телерадіокомпанії мають робити продукт для Національної суспільної телерадіокомпанії України, при цьому мати можливість власного мовлення у регіонах. Наголошуємо на недоцільності повної ліквідації обласних державних телерадіокомпаній».

Автор: Администратор сайта