Відділення Укрпошти атакують харківські ветерани та пенсіонери

28.08.2013 10:15 Влада
invest-oda.ck.ua invest-oda.ck.ua
Оформити посвідчення чи зареєструвати бізнес віднині можна в найближчому поштовому відділенні, навіть не виходячи з дому.

Це стало можливо завдяки спільному проекту Харківської облдержадміністрації та Харківської дирекції УДППЗ «Укрпошта» «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту».

- Одразу слід пояснити, що “Укрпошта” безпосередньо адміністративну послугу не надає. Прийняти рішення щодо ваших запитів пошта просто не має право. У даному випадку ”Укрпошта” є посередником. Саму процедуру надає власне організація, наприклад, Пенсійний фонд, Державна реєстраційна служба України чи Управління праці та соціального захисту, - пояснив очільник Харківської дирекції Українського ДП «Укрпошта» Едуард Баглаєнко.

Послуга відправлення листа коштує 13.56 грн. Консультацію та роз'яснення можна отримати у відділенні пошти. А жителі віддалених населених пунктів можуть замовити послугу додому, зателефонувавши до найближчого поштового відділення або звернувшись до листоноші.

Узагалі планується впровадити доступ до 42 послуг, 33 з них уже затверджено на рівні губернатора, залишається ще низка послуг, які зараз уточнюються.

Найзатребуванішими є послуги отримання посвідчення учасника війни, ветерана праці, батьків та дитини з багатодітної родини.

З початку роботи проекту Укрпошта вже задовольнила понад 100 звернень мешканців Харківщини.

Уперше послуга запрацювала для клієнтів відділень поштового зв'язку Зміївського району. До проекту вже приєдналися всі відділення Лозівського. Балаклійського, Богодухівського та Великобурлуцького районів. До кінця року, обіцяють в Укрпошті, отримати адміністративні послуги засобами поштового зв'язку можна буде в кожному відділенні Харківщини.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта