Харківська влада очікує на нову хвилю переселенців і скаржиться на невирішені медичні проблеми

07.08.2014 08:09 Суспільство

Хоч сьогодні до звільнених домівок уже повернулися майже півтори тисячі переселенців, в Харківській облдержадміністрації досі головну проблему вбачають у відсутності вільного житла для тимчасового розміщення громадян. Хоча ще і залишаються вільними 48 житлових будинків.

Проте, в Харківському регіональному міжвідомчому координаційному штабі з надання допомоги переселенцям із зони АТО намагаються якомога більше людей перенаправити у глиб країни.

Читайте також: ПЕРЕСЕЛЕНЦІ З ДОНБАСУ НЕ ХОЧУТЬ СЕЛИТИСЯ У ХАРКІВСЬКИХ СЕЛАХ
                      ЗВОРУШЛИВА ЗУСТРІЧ БІЙЦІВ "КИЇВ-1" З ВИХОВАНЦЯМИ ДИТБУДИНКІВ ЛУГАНСЬКА ТА КРАМАТОРСЬКА (ФОТО)
                     РАРИТЕТНІ АВТО З ХАРКОВА ВИРУШИЛИ ДО ЗОНИ АТО З ГУМАНІТАРНИМ ВАНТАЖЕМ (ФОТО)

– Кожного дня в нашу область прибуває дедалі більша кількість громадян із зони АТО. Якщо в кінці червня в обласну базу було внесено 4 893 особи, то сьогодні це вже 34 786 осіб. У зв’язку з відкриттям коридорів найближчим часом ця цифра зростатиме, зазначає заступник голови Харківської обласної державної адміністрації – заступник голови Регіонального штабу Юрій Георгієвський.

Скаржиться віце-губернатор і на ще одну проблему – відсутність додаткового фінансування для лікування хронічно хворих, які поповнюють ряди обласних лікарень. Каже, що на сьогодні для лікування громадян, які приїхали із зони АТО, використовуються кошти обласного бюджету. І грошей цих бракує.

Розв’язання цих проблем упирається, вже традиційно, у букву закону. Чиновники відзначають, що потрібно прийняти відповідні нормативно-правові акти, які б дозволяли отримати статус переселенця. Також необхідно затвердити єдиний державний реєстр таких громадян. А ще на державному рівні має функціонувати механізм державного відшкодування, зокрема санаторіям, тим закладам і установам, які допомагають переселенцям.

Тетяна Василець, матеріал з газети "Слобідський край" №94 від 07.08.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта