Як бути вагітним жінкам - переселенцям з Донбасу. Коментар соцслужби

07.08.2014 10:37 Суспільство
health.unian.ua health.unian.ua
На новому місці переселенці звертаються до міграційної служби та управлінь праці і соціального захисту.

Насамперед, приходять ті люди, які приїхали з дітьми, особливо маленькими, вагітні жінки, малозабезпечені та багатодітні сім’ї і загалом ті, хто має право на отримання тих чи інших видів державної соціальної допомоги.

– Після того як людина звертається до місцевого управління (праці та соціального захисту населення. – Авт.), з нею проводиться співбесіда, по можливості забираються копії необхідних документів. Далі робиться запит до наших колег у Донецькій та Луганській областях, – розповідає механізм отримання допомоги перший заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Бабенко. – Ще є можливість скористатися електронною справою, яка зберігається у Міністерстві соціальної політики України. Після отримання необхідних довідок людина отримує допомогу.

Читайте також: ПЕРЕСЕЛЕНЦІ З ДОНБАСУ НЕ ХОЧУТЬ СЕЛИТИСЯ У ХАРКІВСЬКИХ СЕЛАХ
                      ЗВОРУШЛИВА ЗУСТРІЧ БІЙЦІВ "КИЇВ-1" З ВИХОВАНЦЯМИ ДИТБУДИНКІВ ЛУГАНСЬКА ТА КРАМАТОРСЬКА (ФОТО)
                     РАРИТЕТНІ АВТО З ХАРКОВА ВИРУШИЛИ ДО ЗОНИ АТО З ГУМАНІТАРНИМ ВАНТАЖЕМ (ФОТО)

Вагітним жінкам ніяких запитів робити не потрібно, окрім лікарської довідки. Ті жінки, які народили на території Харківської області, маючи лише довідку про народження дитини, можуть без проблем отримати відповідну допомогу.

Не складе труднощів для переселенців і оформлення чи поновлення втрачених паспортів, запевняють у Державній міграційній службі. Усі її територіальні підрозділи готові приймати переселенців.

– Кожний район приймає таких громадян в особливому порядку, – пояснює заступник начальника Головного управління Державної міграційної служби в Харківській області – начальник управління паспортної роботи, громадянства та реєстрації фізичних осіб Олена Чирик. – Там нема черг, людям допомагають безкоштовно оформити пакет документів. Ці папери – під особливим контролем.
Загалом же строки оформлення втраченого паспорта, наприклад, складають до двох місяців.

У Регіональному штабі підтверджують, що без взаємодії з волонтерами та міжнародними організаціями було б важко. Від доброчинців із Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України переселенці отримали фінансову допомогу на 27 тис. грн, матеріальну – на 302 тис. грн. А Місія ООН у справах біженців на 131 тис. грн закупила продукти та гігієнічні засоби і роздаватиме їх переселенцям.

Тетяна Василець, матеріал з газети "Слобідський край" № 94 від 07.08.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта