У Харкові не вистачає житла для переселенців. Коментар ріелторів

11.08.2014 06:00 Економіка
kh.vgorode.ua kh.vgorode.ua
Уже зараз, стверджують експерти з нерухомості, попит значно перевищує пропозицію.

В основному квартирами активно цікавляться жителі з Луганської та Донецької областей. Але не всі харків'яни охоче здають своє житло переселенцям.

Зазвичай з червня по вересень у агентів по здачі житла в Харкові - не сезон. Студенти роз'їжджаються по домівках на літні канікули, і на ринку з'являється багато вільної житлоплощі, яка значно падає в ціні (традиційно на 10-15 %). Але цього року, у зв'язку з подіями на Донбасі, вийшло інакше. Уже з червня попит на квартири в Харкові значно зріс, а вартість оренди підскочила на 20 %.

Читайте також: ХАРКІВ СТАНЕ ТРАНЗИТНИМ МІСТОМ ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ З ДОНБАСУ
                       АВТОБУС З БІЖЕНЦЯМИ З ЛУГАНЩИНИ ЗЛАМАВСЯ ПО ДОРОЗІ В ІЗЮМ
                       ЯК БУТИ ВАГІТНИМ ЖІНКАМ - ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ З ДОНБАСУ. КОМЕНТАР СОЦСЛУЖБИ

«Зараз квартир, що є для оренди, дуже мало, а попит на житло постійно зростає. Серед бажаючих орендувати нерухомість 70 % - це переселенці, які шукають квартиру на 1-2 місяці. Плюс з середини серпня почнуть з'їжджатися студенти, що ще більше збільшить попит», - говорить голова експертної ради Гільдії ріелторів України Сергій Шкільов.

Уподобання у переселенців, каже експерт, зовсім різні. Є сім'ї, які підшукують собі дорогі елітні квартири і будинки, але їх дуже мало, і в нашому місті вони з'явилися зовсім недавно.

«В основному знімають житло подешевше. Буває, що дві-три сім'ї підшукують собі який-небудь флігельочок для того, щоб заощадити. Також часто буває, що кілька сімей знімають собі одну квартиру», - говорить експерт. В середньому ціни по місту зараз: за однокімнатну - 2,5 тис. грн (але можна знайти і за 1,7-2 тисячі), двійка - 3,5-4,5 тис. грн і трикімнатна - 4,2-4,5 тис. грн. Район для переселенців ролі не грає, бо мало хто з них знає місто.

Джерело: Вести
Автор: Администратор сайта