Розслідування падіння Boeing 777. ФОТО, ВІДЕО (оновлюється)

18.07.2014 14:00 Суспільство

В Шахтарському районі Донецької області 17 липня о 16:20 розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17).

За попередніми даними, загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

Серед пасажирів: 154 громадянина Нідерландів, 43 - Малайзії (у тому числі 15 членів екіпажу та 2 дітей), 27 - Австралії, 12 - Індонезії (у тому числі 1 дитина), 9 - Великобританії, 4 - Німеччини, 4 - Бельгії, 3 - Філіппін, 1 - Канади.
Громадянство 41 пасажира рейсу станом на ранок 18 липня встановлено не було.

Президент України Петро Порошенко назвав падіння літатака терактом.

Станом на 7:00 18 липня на місці падіння літака рятувальники виявили 121 тіло загиблих.

Влада України стверджує, що літак збили бойовики. Бойовики заперечують свою причетність до інциденту. Міністерство оборони Російської Федерації підозрює, що літак збили Збройні Сили України.

Як передає CNN з посиланням на американських високопоставлених осіб, лайнер був збитий ракетою "земля-повітря". Приналежність ракети з'ясовується.

Літак летів на висоті 10 тис. 100 м.

Згідно з повідомленням міжнародної організації "Євроконтроль", яка здійснює управління повітряним рухом, польоти над Донбасом були заборонені на висоті до 10 км, а лайнер, що розбився там, летів вище.

Станом на ранок 18 липня всі авіамаршрути через Східну Україну закриті на будь-якій висоті.

Об 11:30 18 липня Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що бойовики не пускають комісію з розслідування аварії малазійського лайнера в Донецькій області до місця події.

Станом на 13:00 рятувальники знайшли 181 тіло.

Читайте також: Boeing-777 збито над Донбасом. Загинуло 298 пасажирів (ФОТО, ВІДЕО)
                      Тіла загиблих пасажирів Boeing 777 шукають 170 чоловік. Упізнання відбудеться у Харкові
                       Аеропорт скасовує рейси. Повітряний простір на Донбасом та частиною Харківщини закрито

Близько 13:10 в МЗС України заявили, що Україна спростила видачу віз родичам жертв катастрофи малазійського лайнера. Крім того, в Харкові буде відкрито консульський пункт для прибулих в Україну родичів загиблих в авіакатастрофі.

Ближче до 14:00 директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Андрій Сибіга заявив на брифінгу, що уламки малазійського лайнера, включаючи його бортові самописці, повинні залишатися на території України згідно з нормами міжнародного права та чинного законодавства України.

В цей же час голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута повідомив, що тіла загиблих у катастрофі малазійського лайнера будуть доставлятися до Харкова для огляду та проведення інших слідчих дій.

Близько 15:00 спікер українського парламенту Олександр Турчинов повідомив, що якби Захід надав Україні сучасну зброю, то трагедії з малазійським лайнером можна було б уникнути.

Крім того, вдень у п'ятницю глава російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров в інтерв'ю телеканалу "Росія-24" заявив, що російська сторона не має наміру забирати бортові самописці збитого під Донецьком літака Boeing-777.

Станом на 17:00 "Малазійські авіалінії" повідомили, що Boeing-777, що розбився 17 липня в Донецькій області, отримав команду від українського диспетчера знизитися з 35 тис. футів до 33 тис. футів. 33 тисячі футів дорівнюють приблизно 10 тис. 058 м.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта