Обстріляні завод та облвійськкомат у Харкові. Прокуратура говорить про теракт

http://www.segodnya.ua/ http://www.segodnya.ua/
Вихідні у Харкові не обійшлися без провокацій. Так, у ніч на неділю обстріляний бронетанковий завод, у ніч на понеділок - обласний військкомат.

У Харкові прогримів вибух на бронетанковому заводі в ніч на неділю по вул. Котлова, 222. За останніми даними правоохоронців, атакували з вогнемета.  

Як розповіла «Сегодня» прокурор Харківської прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Ольга Чекирда, інформація про вибух на стратегічному об'єкті, який спеціалізується на капремонті і модернізації танків, надійшла близько 2:00 від чергового Ленінського райвідділу.
 
«Встановлено, що близько 01:00 з проїжджої частини вулиці Котлова зроблений постріл зі зброї малогабаритного реактивного вогнемета МРО-А виробництва 2008 Російської Федерації по другому поверху адміністративної будівлі ДП «Харківський бронетанковий завод», - розповіла Чекирда.

Читайте також: ХАРКІВСЬКА МІЛІЦІЯ ВИЯВИЛА 60 ОСІБ, ПРИЧЕТНИХ ДО ТЕРОРИСТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
                       ХАРКІВСЬКИЙ ПРИКОРДОННИК ЗАГИНУВ НА ЛУГАНЩИНІ ЗА ТРИ ДНІ ДО ВІДПУСТКИ (ФОТО)
                      ЯКЩО МІСТО ОБСТРІЛЮЮТЬ. ЯК ПОВОДИТИСЯ ТА КУДИ БІГТИ

Ідентифікувати зброю, з якої було зроблено постріл, вдалося по снаряду з маркуванням. В інтернет-енциклопедіях, що спеціалізуються на описі зброї, сказано, що МРО-А створений в кінці 90-х на основі реактивної протитанкової гранати, а в 2004-му прийнятий на озброєння штурмових груп російської армії. 

4 серпня о 2.35 невідомі обстріляли Харківський обласний військкомат на вул. Кацарська, 56, повідомили у харківському Регіональному медіацентрі Міноборони. Стріляли з боку вул. Малиновського. Стріляти у відповідь охорона військкомату не могла, тому що можна було попасти в житлові будівлі.

За даними військових, невідомі вистрілили, імовірно, з вогнемета "Джміль", а також чергою з автомата по фасаду адмінкорпусу військкомату. Пошкоджено вхідні двері, вибиті стекла. На місці події працюють правоохоронні органи. Ніхто не постраждав.

Обстріл невідомими будівлі обласного військового комісаріату попередньо кваліфікований як теракт. Про це повідомили у військовій прокуратурі. Розслідуванням справи займатиметься Служба безпеки України, процесуальним керівництвом - прокуратура Харківської області.

Автор: Администратор сайта