Хроніка АТО за 6-7 серпня. Засідка для розвідки, тюрма РФ та наступ армії (ФОТО, ВІДЕО, КАРТА)

6 і 7 серпня в зоні АТО пройшли під знаком наступу армії на Донецьк та Луганськ, а також відбиття контратак бойовиків на вже звільнені населені пункти.

Сили АТО проводять перегрупування, закріплюються на зайнятих позиціях і відновлюють боєздатність. Підрозділи сил АТО зміцнили оборону в районі Саур-Могили, йде підготовка до подальших активних дій у районах скупчення терористичних груп.

6 серпня ввечері стало відомо, що в ході проведення розвідувальних дій розвідгрупа сил АТО потрапила в засідку в районі міста Іловайськ Донецької області. 

В останні дні місто Горлівка Донецької області перебувало під інтенсивними артилерійськими обстрілами. В результаті загинули 33 мирні жителі, ще 129 отримали поранення. В результаті вибуху артилерійського снаряда на території вугледобувного підприємства Краснодонвугілля в місті Краснодон Луганської області загинула одна людина. 

Читайте також: ХАРКІВСЬКА ВЛАДА ОЧІКУЄ НА НОВУ ХВИЛЮ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ І СКАРЖИТЬСЯ НА НЕВИРІШЕНІ МЕДИЧНІ ПРОБЛЕМИ
                      ПЕРЕСЕЛЕНЦІ З ДОНБАСУ НЕ ХОЧУТЬ СЕЛИТИСЯ У ХАРКІВСЬКИХ СЕЛАХ
                      ХРОНІКА АТО ЗА 5-6 СЕРПНЯ: ЛУГАНСЬК БЕЗ СВІТЛА ТА ВОДИ, БОЇ ТОЧАТЬСЯ У ПЕРЕДМІСТІ ДОНЕЦЬКА (ФОТО, ВІДЕО)

За 6 серпня втрати сил АТО в зоні проведення операції склали сім чоловік загиблих, 19 - поранених.

Ніч з 6 на 7 серпня виявилася відносно спокійною. Всього зафіксовано чотири обстріли українських позицій. 

Продовжується епопея з українськими військовими із 72-ї бригади, які були вимушені перейти через кордон на територію Росії. Український суд звільнив командира однієї з рот 72-ї бригади. 

У Росії ФСБ намагалася завербувати бійців з 72-ї бригади, які досі залишаються на території РФ, повідомив її командир. У місті Донецьк Ростовської області узяті під варту і поміщені в СІЗО командир 1-го батальйону 72-ї бригади Збройних Сил України і чотири офіцери цього ж підрозділу. Також затримані і поміщені в СІЗО п'ять офіцерів української 72-ї бригади.

На території Російської Федерації досі силою утримуються 18 офіцерів Збройних Сил України та 28 офіцерів-прикордонників.

В результаті успішно проведеної спецоперації було виведено з блокування підрозділ 79-ї бригади. Зараз військовослужбовці знаходяться в безпеці і зосереджені в певному районі.

Ніч з 6 на 7 серпня в Донецьку пройшла напружено, артобстрілам піддалися Будьоннівський і Петровський райони. В результаті обстрілу загинуло три мирних жителі і п'ять осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Райони Луганська знову піддалися обстрілу, є пошкодження житлових будинків і об'єктів соціальної сфери. У місті зберігається критична ситуація, яка погіршується з кожним днем.

Українські військовослужбовці вже десять днів утримують стратегічну висоту біля міста Сніжне - Саур-Могилу, запеклі бої тривають. Одночасно сили АТО ведуть наступальні бої на околицях Донецька та Луганська. 

14:20. У Луганську у супермаркети не завозять продукти - бояться терористів (відео). 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта