Міжнародні експерти у Харкові вирішують, де працюватиме комісія з розслідування падіння Боїнга-777

21.07.2014 07:48 Влада
http://korrespondent.net/ http://korrespondent.net/
У Харкові зібралося перше засідання для організації роботи міжнародної комісії щодо розслідування причин падіння Боїнга-777 рейсу Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17).

 - На Харківську облдержадміністрацію покладено обов'язки з організації допомоги у роботі держкомісії на території Луганської, Донецької та Харківської областей. Цим ми зараз займаємося, - розповів губернатор Харківщини Ігор Балута.

Читайте також: Розслідування падіння Boeing 777. ФОТО, ВІДЕО (оновлюється)
                       Аеропорт скасовує рейси. Повітряний простір над Донбасом та частиною Харківщини закрито
                       Тіла загиблих пасажирів Boeing 777 шукають 170 чоловік. Упізнання відбудеться у Харкові
                       Boeing-777 збито над Донбасом. Загинуло 298 пасажирів (ФОТО, ВІДЕО)

За словами Ігоря Балути, сьогодні відбудеться перша ознайомча нарада комісії, у якій візьмуть участь спеціалісти з США, Великобританії, Голландії, Німеччини. Це медичні експерти, спеціалісти по транспорту, балістиці та інші. 

- Експерти приїхали, аби подивитися, наскільки готова область до роботи такої комісії, - говорить губернатор.

Ще невідомо, чи буде працювати комісія у Харкові. Це вирішать спеціалісти на нараді. На даний момент відповідні заклади Харківської області  готові прийняти тіла загиблих та уламки Боїнга-777. Для нього обладнано окремий ангар, також є лабораторія та все потрібне технічне оснащення. 

Щодо приїзду родичів загиблих у авіакатастрофі до Харкова, Ігор Балута вважає, що такої потреби наразі немає, оскільки проведення експертизи саме у нашому місті ще під питанням. Але якщо родичі загиблих приїдуть до Харкова, тут готові їх прийняти. Також у місті є кваліфіковані психологи зі знанням англійської та французької мов, аби надати необхідну допомогу. 

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта